снимка: Булфото видео: Нова твТя призова МВР да предадат сигналите на

...
снимка: Булфото видео: Нова твТя призова МВР да предадат сигналите на
Коментари Харесай

Сачева: Получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР

снимка: Булфото

 видео: Нова тв

Тя прикани Министерство на вътрешните работи да предадат сигналите на прокуратурата, която да си свърши работата.

„ Не одобрявам обвиняванията за пазаруване на гласове. Нещо повече – Рашков сподели, че има сигнали. Те в огромната си част са анонимни и сами по себе си не съставляват доказателство. Подобни изказвания от страна на Рашков са най-малкото непрофесионални и за следващ път демонстрират неговите политически пристрастия ”, съобщи някогашният обществен министър и някогашен народен представител от ГЕРБ Деница Сачева в ефира на „ Събуди се ”.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че има над 100 сигнала за пазаруване на гласове, като половината от тях били за партията на Борисов. Според Сачева и нейните сътрудници Той ще играе основна роля и ще работи в употребява за съответни политически субекти.



„ Самият факт, че той постоянно си разрешава да посочва политически партии, също е симптом на не добър професионализъм от негова страна. Трябва да има първо доказателства. Сигналите могат да бъдат всевъзможни, само че откакто досъдебните производства преминат и има обвинявания от прокуратурата и има присъди, тогава можем да приказваме за сходни феномени ”, счита Сачева.

 Според нея е процедура партиите да се борят една против друга с сходен вид прийом – подаването на анонимни сигнали. Тя е на мнение, че сходни изявления са внушения, които имат за цел да основат предпоставки за нечестна предизборна акция.

„ Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на Министерство на вътрешните работи. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани. Наш симпатизант от Добрич, Фейсбук деятел, беше привикан и разпитан. Имаше интерес към неговите изявления. Ако това е методът да се твърди, че се  работи с следения избор, ние назоваваме това принуда ”, съобщи още Сачева.„ ГЕРБ поддържа проф. Анастас Герджиков, тъй като той е повдигнат от един доста сериозен предприемчив комитет. Той може да възвърне диалогичността. Победата му ще бъде на първо място победа на комитета, само че ГЕРБ ще направи всичко, с цел да завоюва президентските избори “, съобщи тя и добави, че: „ Ако загуби, това ще бъде загуба за България. Трябва да се води разговор и да се построяват мостове, а не да има ненавист “, сподели Сачева. Тя добави, че по-голямата част от листите на ГЕРБ за идните парламентарни избори ще бъдат регистрирани в понеделник, а една дребна част – във вторник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР